Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

 Italiaanse Natuur feestwijn inspiratie

Wil je het ook leuker maken thuis, iets bijzonders doen? Mis je de beleving van uit eten gaan, op vakantie naar Italië gaan?
 
Ga mee op virtuele reis, we doen de laars aan met zijn bijzondere originele druivenrassen.
 Wil je alvast inspiratie op doen voor de feestdagen ?
Je krijgt tips voor welke wijnen geschikt zijn als mooie wijnen bij het (Kerst)diner en krijgt suggesties voor bij je gerechten En je maakt kennis met Italiaanse natuurbubbels.
 
Ontdek wat natuurwijnen zijn en waarom je deze wel zorgeloos kunt drinken zonder last te krijgen van hoofdpijn en buikpijn te krijgen.
 
Op een laagdrempelige, leuke manier  maak je kennis met Italiaanse Natuurwijnen & Oranjewijn. Geschikt voor veganisten, volgers van lijfstijldieeten als Paleo en Keto, mensen die gevoelig zijn voor sulfieten  en andere toevoegingen.
 
Wat heb je nodig: een laptop met goede internet verbinding en goede zin 😊
Na aanmelding krijg je een link die je op de betreffende tijd aanklikt en that’s it, je hoeft niets te downloaden, je komt ook niet in beeld- maar we kunnen wel chatten zodat je vragen kunt stellen en kunt reageren.
 
Wanneer :  dinsdagavond 17 november  20.00 tot 21.00 uur en zondagmiddag  15 november van 15.30 tot 16.30 uur.
 
Prijs : gratis 
 Presentatie door
Josje van Oostrom

Ruim 30 jaar geleden werd ik verliefd, niet op een Antonio of Roberto maar op Italië zelf; ik werd geraakt door de Schoonheid- in de kunst, de gebouwen, het landschap en later de taal, het ijs, het eten en de wijn. Toen ik studeerde in  Florence ontdekte ik dat er heel veel onbekende wijndruiven waren en ik besloot ze allemaal te willen leren kennen. En hier ben ik, nog steeds op zoek:) In de tussentijd heb ik gewerkt als  reisleider, heb (deels) Italiaans & Renaissance Kunst geschiedenis gestudeerd, De Italiaanse sommelier (AIS) opleiding gevolgd, heel Italië door gereisd om alle wijnregio’s te leren kennen, heb in Rome en Florence gewoond en twee en half jaar in Ligurië aan de kust. Sinds voorjaar 2019 weer basis in Nederland.
Ik wil inspireren en mijn passie voor dit prachtige land en haar giften delen.
Terug naar de natuur
Ik droom van een wereld zonder chemicaliën, om te beginnen niet meer in de wijngaard en ook niet in de wijnkelder! Natuurlijke resistentie. Mijn belangrijkste waarden zijn Natuur, Verbinding met De Bron & Authenticiteit.
Ik wil graag dat mijn kennis over Italiaanse wijnen; en van biologische, biodynamische & natuurlijke wijnen bijdraagt aan meer bewustzijn in keuzes. Alles is energie, als ik dat over kan brengen ook in wijn dan ben ik geslaagd.
Bijdrage
Ik ben geboren op de boerderij. Opgegroeid met koeien, varkens, schapen en ruimte om me heen, groen, rust. Groenten uit de tuin, fruit zo van de boom. Puur en onbespoten top kwaliteit. Er werd thuis geslacht, van vlees waarvan je wist waar het vandaan kwam (niet van eigen beesten dat kon pa niet hebben). Later ontdek je dan dat dat soort vanzelfsprekende kwaliteit helemaal niet zo vanzelfsprekend (meer) is. Moeilijk te vinden zelfs. Maar het is er nog wel. Ik denk dat ik het daarom ook makkelijk herken, ook in wijn. De eerlijkheid van iets. In Italië vind ik het makkelijker terug, de pure smaken. Dat ligt natuurlijk ook aan het weer. Wijnmakers die teruggrijpen naar de ‘technieken’ van wijn maken zoals opa dat vroeger deed, maar met de kennis van nu. Nostalgie? Nee. Terug naar oorspronkelijke smaken en zonder invasief ingrijpen in de natuur, zonder chemische bestrijdings middelen , zonder gekke toevoegingen. Meehelpen zorgen dat deze prachtige aarde langer behouden blijft, terugbrengen van biodiversiteit. En bovenal genieten van al het moois en lekkers!

Zie ook www.divinonatura.nl

Deel dit webinar
powered by WebinarGeek