Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

De magie van Italiaanse Natuurwijn bubbels: de vrolijke wereld van frizzanti & rifermentati

Hou je van bubbels en/of werk je met bubbels?
En ben je benieuwd naar het aanbod aan Italiaanse natuurwijn bubbels?
Wil je graag meer leren over de verschillen tussen bijvoorbeeld gewone Prosecco en Prosecco col fondo?
Ontdek wat de beprippen frizzante, rifermentato in bottiglia, metodo ancestrale e.a. inhouden en wat lekkere voorbeelden zijn om te gaan testen.
Maak nader kennis met Emilia- Romagna- de Italiaanse natuur bubbelregio bij uitstek! 
Drink en/ of schenk je graag pure wijnen, zonder toevoegingen, opwekkende wijnen zonder hoofdpijn de volgende dag
 Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht!Presentatie door
Josje van Oostrom

Ruim 30 jaar geleden werd ik verliefd, niet op een Antonio of Roberto maar op Italië zelf; ik werd geraakt door de Schoonheid- in de kunst, de gebouwen, het landschap en later de taal, het ijs, het eten en de wijn. Toen ik studeerde in  Florence ontdekte ik dat er heel veel onbekende wijndruiven waren en ik besloot ze allemaal te willen leren kennen. En hier ben ik, nog steeds op zoek:) In de tussentijd heb ik gewerkt als  reisleider, heb (deels) Italiaans & Renaissance Kunst geschiedenis gestudeerd, De Italiaanse sommelier (AIS) opleiding gevolgd, heel Italië door gereisd om alle wijnregio’s te leren kennen, heb in Rome en Florence gewoond en twee en half jaar in Ligurië aan de kust. Sinds voorjaar 2019 weer basis in Nederland.
Ik wil inspireren en mijn passie voor dit prachtige land en haar giften delen.
Terug naar de natuur
Ik droom van een wereld zonder chemicaliën, om te beginnen niet meer in de wijngaard en ook niet in de wijnkelder! Natuurlijke resistentie. Mijn belangrijkste waarden zijn Natuur, Verbinding met De Bron & Authenticiteit.
Ik wil graag dat mijn kennis over Italiaanse wijnen; en van biologische, biodynamische & natuurlijke wijnen bijdraagt aan meer bewustzijn in keuzes. Alles is energie, als ik dat over kan brengen ook in wijn dan ben ik geslaagd.
Bijdrage
Ik ben geboren op de boerderij. Opgegroeid met koeien, varkens, schapen en ruimte om me heen, groen, rust. Groenten uit de tuin, fruit zo van de boom. Puur en onbespoten top kwaliteit. Er werd thuis geslacht, van vlees waarvan je wist waar het vandaan kwam (niet van eigen beesten dat kon pa niet hebben). Later ontdek je dan dat dat soort vanzelfsprekende kwaliteit helemaal niet zo vanzelfsprekend (meer) is. Moeilijk te vinden zelfs. Maar het is er nog wel. Ik denk dat ik het daarom ook makkelijk herken, ook in wijn. De eerlijkheid van iets. In Italië vind ik het makkelijker terug, de pure smaken. Dat ligt natuurlijk ook aan het weer. Wijnmakers die teruggrijpen naar de ‘technieken’ van wijn maken zoals opa dat vroeger deed, maar met de kennis van nu. Nostalgie? Nee. Terug naar oorspronkelijke smaken en zonder invasief ingrijpen in de natuur, zonder chemische bestrijdings middelen , zonder gekke toevoegingen. Meehelpen zorgen dat deze prachtige aarde langer behouden blijft, terugbrengen van biodiversiteit. En bovenal genieten van al het moois en lekkers!

Zie ook www.divinonatura.nl

Deel dit webinar
powered by WebinarGeek